snijfolies & applicatietapes

In de categorie snijfolie & appliatietapes vindt u alle materialen op het gebied van signing: van verschillende soorten snijfolies en reflecterende materialen en allerlei soorten applicatietapes. Nautasign heeft snijfolies en applicatietapes van onder andere de merken Orafol, 3M, RTape en TransferRite.

Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-20 van 101

Van hoog naar laag sorteren
Kleurprofielen downloaden

Inloggen om kleurprofielen te downloaden

Om kleurprofielen te downloaden dient u ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen of om een account aan te vragen.

Klik hier om in te loggen

Snijfolies & applicatietapes

In de categorie snijfolie & applicatietapes vindt u alle materialen op het gebied van signing: van verschillende soorten snijfolies en reflecterende materialen tot allerlei soorten applicatietapes. Nautasign heeft snijfolies en applicatietapes van onder andere de merken Orafol, 3M, RTape en TransferRite.

Type en soorten snijfolies

Zelfklevende snijfolie, stickerfolie of vinylfolie is speciaal ontwikkeld voor teksten op gevels en ramen. Daarnaast is de folie ideaal voor bijvoorbeeld reclameborden en signaleren. Hieronder worden alle verschillende soorten vinylfolie uitgelegd.

Gegoten

Een gegoten snijfolie is een folie die vervormbaar is en daardoor uitermate geschikt is voor onder andere carwrapping en buitenreclame. De wrapfolie is duurzaam en voorzien van een permanente, maar goed verwijderbare lijmlaag.

Polymeer

Polymeer snijfolie is geschikt voor toepassingen met een middellange gebruiksduur. Deze plakfolie vinyl leent zich uitstekend om gevelpanelen te bekleden, voor toepassingen in winkelinrichting en voor het beplakken van licht glooiende oppervlaktes.

Monomeer

Monomeer folie is zeer geschikt voor binnenshuis, maar kan ook buiten worden gebruikt. Het uitgangspunt is in ieder geval tijdelijk gebruik op vlakke ondergronden, bijvoorbeeld op een paneel, een raam of een deur.

Translucent

Translucent vinyl folie wordt gebruikt voor backlit toepassingen zoals lichtbakken en lichtreclamedoeken. Deze foliestickers zijn zowel bij daglicht als ‘s nacht goed zichtbaar.

Etched Glass

Etched glass folie is een creatieve en duurzame manier voor het creëren van privacy voor ruimtes met transparante scheidingswanden, bijvoorbeeld in een kantoor of in een winkel. Een ander voordeel is de lichtdoorlatendheid. Deze folies filteren het zonlicht in plaats van het buiten te sluiten, waardoor het effect van daglicht behouden blijft.

Naast bovengenoemde snijfolies zijn er ook nog speciale vinyl folies zoals: glow in de dark folie, spiegelfolie, reflecterende folie en fluorescerende snijfolie

Meer over plakfolie vinyl of snijfolie?

Twijfelt u welke vinyl folie u moet inzetten voor uw specifieke toepassing? Of weet u niet hoe u deze moet verwerken? Neem dan gerust contact met ons op.

Applicatietape

Applicatietapes zijn nodig voor het overbrengen van snijfolies of printfolies. De tape is ideaal wanneer u verschillende losse onderdelen in een sticker heeft en deze allemaal op dezelfde plek wilt houden bij het overzetten.

Welke soorten applicatietape zijn er?

Er zijn verschillende soorten applicatietape en soms kan het daarom lastig zijn om vast te stellen welke tape het beste is voor u. Voor alledaags gebruik is in veel gevallen een dikkere premium papieren applicatietape te gebruiken.

Wat is het verschil tussen papieren of transparante applicatietape?

Een papieren applicatietape bestaat uit een papieren deklaag met een laag kleefstof. Papieren applicatietape is enigzins doorschijnend, maar niet transparant. Het is over het algemeen zachter en flexibeler dan transparante tape. Bij een natte aanbrengmethode wordt een papieren applicatietape aanbevolen vanwege de poreuze structuur, waardoor water of applicatievloeistof gemakkelijk kan ontsnappen en weggestreken kan worden.

Transparante tapes zijn gemaakt van plastic in plaats van papier. De transparante kunststofconstructie zorgt voor de transparantie die sommige signmakers nodig hebben.

Deze tapes maken het zeer nauwkeurig aanbrengen van meerdere kleuren over elkaar heen mogelijk. Nat plakken met transparante applicatietape is moeilijker dan met een papieren applicatietape doordat vocht door de dichte structuur van de tape niet gemakkelijk te ontsnappen is.

Wilt u alles weten over applicatietapes? Lees dan onze signwijzer applicatietape: de brug tussen folie en ondergrond.

Items toegevoegd aan vergelijker
Geen producten geselecteerd.